Ouders geven SuperSpetters zwemles een 8,1

gk1603129187.jpgdinsdag 06 september 2016

Onderzoek toont aan dat ouders erg tevreden zijn over de KNZB zwemlesmethode SuperSpetters. Zij geven de methode gemiddeld een 8,1. De tevredenheidsmeting is gedaan onder ouders van alle kinderen die in de periode januari 2015 t/m juni 2016 het KNZB diploma hebben gehaald met SuperSpetters zwemles. Ook zwemlesaanbieders zijn positief, zij geven de KNZB zwemlesmethode een 8,2 gemiddeld. 

De KNZB heeft in april 2014 de zwemlesmethode SuperSpetters geïntroduceerd, een zwemles waarbij veiligheid, plezier en persoonlijke aandacht centraal. Bij SuperSpetters sluiten de kinderen de lesmethode af met één diploma, vergelijkbaar met het eindniveau van het C-diploma. Het voordeel hiervan is, dat er tussentijds geen uitstapmomenten zijn, waardoor uiteindelijk meer kinderen zwemveilig zijn. In tegenstelling tot vele andere methodes, vindt de zwemles bij SuperSpetters plaats in kleine groepjes en zijn de lesgevers altijd gediplomeerd.

Het SuperSpetters zwemles is het mogelijk om na 10 maanden het KNZB zwemdiploma te halen (bij 2x per week een zwemles van 45 minuten). De zwemlesmethode is ook erg toegankelijk voor ouders en biedt hen in combinatie met het zwemboek houvast, zodat zij weten hoe ver hun kind is. Ook is er een online volgsysteem voor ouders. Meer aandacht voor ouder en kind. 

Ouders van kinderen die van januari 2015 t/m juni 2016 het KNZB zwemdiploma hebben behaald, zijn gevraagd naar hun bevindingen van een aantal onderdelen van de zwemlesmethode. Zij beoordeelden de facetten materialen, kwaliteit van lesgevers, eindniveau van zwemvaardigheden en communicatie ook positief, zo blijkt uit het onderzoek.

Jan Kossen, directeur KNZB is blij met de resultaten van het onderzoek: “We hebben de SuperSpetters zwemlesmethode na jarenlang onderzoek en pilots op de markt gebracht. Wij zijn er van overtuigd dat deze methode de beste is voor kinderen. Maar het is natuurlijk een enorm compliment als de zwemlesaanbieders, ouders en de kinderen zelf SuperSpetters een hoog cijfer geven. Daar kunnen we trots op zijn.”

Enkele opmerkingen van ouders uit het onderzoek:

“Op een speelse manier wordt toch zorgvuldig het zwemmen aangeleerd. Leuk voor onze zoon. Door persoonlijke aandacht heeft hij zijn angst voor het duiken overwonnen en is hij nu een echte waterrat!” (Ouder, zwemvereniging DWK uit Barneveld)

“Ik zou SuperSpetters wel aanraden aan anderen, omdat het heel fijn is dat je alles binnen een jaar kunt hebben, op een leuke speelse manier.” (Ouder, De Koekoek uit Vaassen)

“Onze dochter heeft een jaar op reguliere zwemles gezeten, dat was geen succes. Het was te massaal voor haar en ze werd erg ongelukkig tijdens deze zwemlessen. Juf Sacha heeft dat geweldig opgepakt en haar goed naar een Superspetter diploma begeleid.” (Ouder, zwemschool Utrecht)

« Terug