Blog Zwemschool-Utrecht, echt goed!

KNZB_042.jpgwoensdag 15 november 2017

Om u een kijkje te geven in het leven van de zwemlesinstructeurs hebben we verscheidene aanbieders gevraagd om een blog over hun dagelijkse ervaringen met de SuperSpetters zwemlesmethode uiteen te zetten. In deze blog vertelt Sacha de Roos van Zwemschool-Utrecht, echt goed! over haar praktijkervaringen.

“Zwemmen leer je maar een keer in je leven, dan kun je het maar beter gelijk goed en gezellig doen”

In het midden van het Land is een kleine Zwemschool al 2,5 jaar enthousiast en succesvol bezig met het lesgeven volgens de KNZB SuperSpetters zwemlesmethode. De instructrices en de klanten bij Zwemschool-Utrecht zijn zo enthousiast over de lesmethode, dat de wachtlijst inmiddels is opgelopen tot 1,5 jaar. Op het schoolplein gaat het van mond tot mond…

Zwemmen is de sport die je altijd kunt doen van jong tot oud, het is laagdrempelig en gezellig. Een positieve terugblik naar de zwemlesperiode is een fijne associatie om te gaan, of te blijven zwemmen. Met de SuperSpetters zwemlesmethode leren de kinderen op een speelse, actieve, overzichtelijke en leerzame manier de zwemslagen. De materialen zoals de kleine zwemvliezen en het gebruik van een zwembril, maakt het gelijk al helemaal echt, waardoor ook het zelfvertrouwen groeit. “Makkie”, zeggen de kinderen dan!

Bij ons komen de kinderen blij binnen en staan meestal al te popelen om te beginnen met de les. Ze willen het liefst gelijk al het water in gaan. “Hoeveel nachtjes slapen nog voor ik weer naar de zwemles mag?”

De variatie in de lessen is groot, zo ook de motivatie, het enthousiasme en de creativiteit van het personeel. Bij Zwemschool-Utrecht zijn de kinderen geen klant in een computer maar een kind met een gezicht, een naam en een verhaal. Dit is mogelijk omdat we met vast personeel in kleine groepen werken.

Superspetters -  C diploma.

Het KNZB SuperSpetters diploma staat gelijk aan het C diploma. Het ABC diploma is een “diploma-reeks”, de kinderen zijn “zwemveilig” met een C diploma.

Waarom laten zwembaden en ouders, kinderen de zwemles afronden met een A of B diploma?

Als zwemschool heb je een taak om ouders op de gevaren van niet goed kunnen zwemmen te wijzen. Een A-diploma is niet voldoende. Het KNZB diploma staat voor zwemveilig en dat is wat we als Zwemschool-Utrecht ook willen uitdragen. Door de keus weg te halen bij de ouders, van het vroegtijdig verlaten van de zwemles, leveren we alleen kinderen af die “echt goed” kunnen zwemmen.

Na een jaar…

En dan komt het afscheid, na een jaar heb je echt wel een band met de kinderen en de ouders opgebouwd, ze zeggen dan vaak: “We zullen de zwemles nog gaan missen”. Maar, met eenmaal je zwemdiploma op zak is het ook belangrijk je vaardigheden te blijven onderhouden. Dit kan door vrij te gaan zwemmen of bij een zwemvereniging te gaan sporten!

Terugkomzwemlessen

Zwemschool-Utrecht organiseert ook terugkomzwemlessen. Samen met je oude juf alles ophalen is vaak leuker en beter, dan met je ouders.

Ook voor ons is de terugkom zwemles een soort reünie en is het ook interessant om te zien of de zwemvaardigheden nog goed zijn en ook hoe de kinderen langzaam steeds groter worden… Want als ze dan eenmaal het diploma hebben, missen wij ze ook wel!

Geschreven door: Sacha de Roos, eigenaar Zwemschool-Utrecht, echt goed!

« Terug