KNZB behaalt het Kwaliteitskeurmerk voor zwemlesmethode SuperSpetters!

gk1603126710.jpgdonderdag 07 december 2017

De KNZB heeft op 6 december 2017 het kwaliteitskeurmerk voor de zwemlesmethode SuperSpetters behaald. De KNZB voldoet samen met haar aangesloten zwemlesorganisaties, die met de methode van SuperSpetters zwemles geven, aan alle criteria. ​

“Zwemles geven volgens de richtlijnen van de zwemlesmethode, zodat de kwaliteit van de zwemlessen worden gewaarborgd. Dat vinden we erg belangrijk. Ouders moeten weten bij wat voor zwemlesorganisatie ze hun kind op zwemles doen en of zij ook volgens een erkende diplomalijn of methode zwemmen'', zegt Jan Kossen, algemeen directeur KNZB.

De criteria waarop de KNZB en zwemlesorganisaties getoetst zijn: organisatorische en zwemlesinhoudelijke criteria zoals lesgeven volgens de methode opbouw, met gediplomeerde lesgevers en VOG’s, met de juiste zwemmaterialen.

Keuring
KNZB Controleurs namen de controlebezoeken af in het land, bij iedere aanbieder. Zij toetsten of de zwemlesorganisatie organisatorisch alles op orde heeft én of de zwemlessen volgens de richtlijnen van SuperSpetters wordt gegeven.

De KNZB werd getoetst op administratieve en organisatorische aspecten. “Zwemlesorganisaties kunnen pas goed zwemles geven als wij hier op kantoor alles goed op orde hebben. Kaders en richtlijnen uitzetten, de zwemlesmethode blijven doorontwikkelen, organisaties ondersteunen, maar ook het land in gaan om te kijken hoe de methode wordt uitgevoerd. Daarnaast helpen we organisaties middels een begeleidingstraject als zij (nog) niet alles op orde hebben, zodat ze binnen 6 maanden wel aan alle richtlijnen van onze methode voldoen” aldus Floor van den Nieuwenhoff, projectmedewerker SuperSpetters binnen de KNZB.

Keurmerk SuperSpetters voor zwemlesorganisaties
Zwemlesorganisaties die aan alle richtlijnen van SuperSpetters voldoen ontvangen een certificaat en digitale webbanner. Deze digitale webbanner kunnen ze op hun website plaatsen, zodat ze ouders kunnen informeren dat ze voldoen aan de richtlijnen van SuperSpetters en zijn getoetst door een KNZB Controleur. Meer informatie over de toetsing die bij zwemlesorganisaties wordt uitgevoerd, vindt u hier

Kwaliteitswaarborging, belangrijk in de branche
SuperSpetters draait inmiddels een paar jaar. In 2013 begonnen met een paar pilots en sinds 2014 zijn de eerste echte groepen gestart. Inmiddels hebben we ruim 70 zwemlocaties die volgens de methode van SuperSpetters zwemles geven. Om de kwaliteit van SuperSpetters te waarborgen, zijn we in 2016 een samenwerking aangegaan met Kiwa (een onafhankelijke Certificerende Instelling). Met hen hebben we een Keurmerk SuperSpetters ontwikkeld, waarbij de KNZB én lokale aanbieders getoetst gaan worden op kwaliteit.

« Terug