SuperSpetters Pyamaparty

ger18011725417 (1).jpgwoensdag 21 maart 2018

Periodiek schrijven verschillende blogouders en- aanbieders over SuperSpetters. Dit keer is het de beurt aan Betsy Koetsier. Haar zoontje volgt SuperSpetters bij Zwembad de Scheg en zij schreef over een van haar ervaringen met betrekking tot SuperSpetters.

Bram zit alweer ruim een half jaar op SuperSpetters Zwemles. Op advies van juf Linda zwemt hij nu 90 minuten in plaats van 45, heeft hij een andere juf en kan hij al een beetje duiken, op zijn rug zwemmen, de borstcrawl en springt hij zonder al te veel problemen van zo’n startblok af. Ook kan hij al door zo’n gat zwemmen. Wanneer we vrij gaan zwemmen, durft hij veel meer dan voorheen en moet ik hem goed in de gaten houden, want soms is er sprake van overmoed. 

Toen we startten met zwemmen, kregen we een jaarkalender. Daarop staan de vakanties en de oefenuurtjes,  ook zijn er een aantal weken groen gekleurd. Dit zijn de feestweken. Dat betekent niet dat het zwembad vol hangt met ballonnen, slingers en er lekkere hapjes uitgedeeld worden. Nee, dat betekent dat de ouders mogen mee zwemmen. Wat een feest! 

De week voor de feestweek zegt juf Stephanie dat het thema pyjamaparty is. Iedereen, dus ook de ouders, zegt ze met nadruk, mag in pyjama komen.  Bram begint heel hard te lachen. ‘Ga jij dat doen, mama?’ ‘Ja, tuurlijk’, zeg ik, ‘hartstikke leuk.’ Ik denk ondertussen dat ik niet eens een fatsoenlijke pyjama heb. Ondertussen is de griepgolf nog niet uit Deventer vertrokken en trof deze ook Bram. Op maandag en dinsdag had hij flinke koorts. ‘Ik hoop dat ik woensdag wel kan zwemmen,’ zei ie. Op zich hoop je als moeder dat je kind ook zo snel mogelijk beter is en ik mis liever ook geen feestje, maar ik had deze pyjamaparty best over willen slaan. Bram beslist niet. Die wil in pyjama laten zien hoe goed ie al kan zwemmen.

 De koorts was woensdag geweken en we zijn die middag naar het Borgelerbad getogen. Ik vond nog een xxl pyjama uit de tijd dat ik zwanger was. Die verborg meteen  de plekken van mijn lijf waar ik iets minder trots op ben. Bram had er veel zin in. Hij vroeg of dat voor mij ook gold? Eerlijkheid duurt het langst, dus ik zei dat ik het een beetje spannend vond en ik liever met mijn pyjama in bed lig in plaats van in het zwembad.  Toen juf Stephanie ons op kwam halen, vertelde Bram: ‘ik ben nog een beetje ziek en mijn moeder vindt het heel spannend.’ Dat iedereen dat maar wist. We gingen meteen naar het diepe. Met startblokken. Mijn hemel. Ik vond zwemles vroeger verschrikkelijk, maar goed, je wilt ook niet dat je zoon denkt dat je een angsthaas bent, dus ik ben maar gewoon van dat blok het water ingesprongen. Bram sprong er daarna in. Hij vond het heel zwaar om in pyjama te zwemmen. Had ik hem nou toch maar een pyjama met korte broek aan gedaan. Vervolgens zette juf Stephanie zo’n ding met twee gaten in het water. Ik kon vroeger 7 meter onder water zwemmen, maar door zo’n gat zwemmen, leek me hele andere koek. En hoe doe je dat duiken ook weer precies en zou ik überhaupt door dat gat passen? Dat kon volgens juf Stephanie, dus ik liet me niet kennen en ben door het gat gedoken. Bram dook ook het water in, maar vond het heel eng met die pyjamabroek. Dat voelde natuurlijk heel zwaar. Hij leek wat in paniek te raken. Net toen ik dacht: zal ik nog een keer door dat gat duiken of er zo snel mogelijk om heen zwemmen om hem te helpen, was juf Stephanie al in het water gesprongen. ‘Anders doe je die broek maar uit, Bram,’ raadde ze aan. Daarna ging het een stuk beter. 

 In het ondiepe heeft Bram toen nog laten zien hoe de borstcrawl werkt. En schalde K3 ineens door de luidsprekers met de hit pyjamaparty. Hoe toepasselijk. Eén van de juffen deed danspasjes voor, die we allemaal nadeden. Daarna was het feest ten einde.  Al met al was het super om te zien wat je kind alweer geleerd heeftwordt het zwemmen op deze manier leuk, afwisselend en ontspannen  gemaakt. Zwemmen zal wel nooit helemaal mijn ding worden, maar door zo’n pyjamaparty voel je je als ouder ook heel betrokken. En dat maakt de SuperSpetters zwemlesmethode extra leuk voor de kinderen. En de ouders. 

 

« Terug