Blog ouder: halverwege de SuperSpetters lessen!

blog.jpgmaandag 17 december 2018

Een poosje terug blogde ik over onze ervaring met de start van de SuperSpetters methode bij zwemvereniging “de IJsselmeeuwen” in Zutphen.

Na een zeer positieve start zwemt onze Roan elke week met veel plezier. Hij heeft afgelopen week blok 5 afgerond en is dus nu halverwege!

Wat een plezier heeft hij tijdens de lessen. Er wordt nog steeds enorm goed begeleid en elke week is het een feestje om te zien hoe de badmeester met de kinderen omgaat. Hij heeft hetzelfde groepje als waar hij mee gestart is en we zien bij een ieder duidelijke vorderingen. Ze zijn nu in het diepe beland en springen allemaal zonder vrees het water in.

De technieken van diverse zwemslagen worden spelenderwijs aangeleerd en ze vinden het fantastisch om met de hulpmiddelen te zwemmen die worden aangeboden; vooral de zoomers zijn bij Roan favoriet.

De communicatie naar ouders toe is prima, het is niet altijd geheel duidelijk wanneer er nu een kijkles is maar kom je een keer mee wanneer er toevallig geen kijkles is dan ben je toch welkom aan de rand van het bad!

Ze krijgen nu sinds een paar modules een prachtig certificaat wanneer ze een module hebben afgerond en dat vind ik een hele positieve verandering! Omdat ze maar 1 x afzwemmen hebben ze nu tussentijds toch een soort diploma die dan ook met trots getoond wordt aan iedereen.

Roan kan al prachtig duiken in het diepe bad en ook de rug- en borstcrawl gaan al prima. Ze zijn nu net begonnen met de schoolslag en die is qua techniek best even lastig, maar ook hierin wordt er enorm goed begeleid en krijgen ze bij een mooie zwemslag een compliment of een high five.

Wij zien dat de badmeester de kinderen echt positief benaderd en ook als het nog even niet zo lekker gaat op tijd de begeleiding biedt die een kind nodig heeft.

Kortom… Wij zijn nog steeds enorm positief en blij dat wij voor deze methode gekozen hebben!

Wij kunnen het dan ook aan iedereen aanraden. Je weet waar je aan toe bent en hoe lang het duurt. Wij zijn benieuwd naar de tweede helft! Over een poosje zal ik wederom onze ervaringen met jullie delen.

« Terug