Blog ouder: Afzwemmen met Superspetters bij Vereniging De WaterTrappers

blog superspetters.jpgdinsdag 12 februari 2019

Na ongeveer 1,5 jaar één keer per week zwemles was het dan zover; onze zoon Jesse (8 jaar) mocht afzwemmen! Maar waar afzwemmen anders een toetsmoment is, zou het nu gewoon een feestje worden. Tijdens de lessen had hij al laten zien wat hij allemaal kan dus ‘zakken’ voor zijn zwemdiploma kon niet meer gebeuren. Wat een geruststellend gegeven!

Na het omkleden mocht Jesse samen met de andere ‘afzwemmers’ wachten bij de kleedkamers. Alle ouders, broertjes&zusjes, opa’s&oma’s enz. mochten vlak naast het zwembad plaatsnemen.

In een lange rij kwamen alle kinderen het zwembad binnen terwijl al hun namen genoemd werden. Hierna werd verteld wat de kinderen allemaal zouden doen tijdens het afzwemmen; bijvoorbeeld onder een mat door zwemmen en over een mat heen klimmen, 50 meter zwemmen met slag naar keuze en 30 sec. HELP-houding uitvoeren.

De kinderen lieten om beurten zien wat zij allemaal geleerd hadden tijdens de zwemlessen. Ook werd er een zwemestafette gedaan en als afsluiting was er nog tijd voor vrij spel.

Toen alle kinderen weer aangekleed waren was het tijd voor het officiële gedeelte: de diploma-uitreiking. Eén  voor één werden de kinderen naar voren geroepen op hun diploma in ontvangst te nemen. Ook kregen zij een Superspetters- medaille. Als laatste was er de mogelijkheid voor het maken van een foto bij een Superspetters-banner met een groot zwemdiploma!

Kortom: het was één groot feest! Wij kijken nu al uit naar het afzwemmen van onze jongste!

« Terug