Diplomazwemmen SuperSpetters bij Swim’s Cool, Valkenswaard

0001.jpgwoensdag 17 april 2019

Wat was het weer een feestje!

Het blijft bijzonder, kinderen die hun zwemdiploma halen. Een van de eerste diploma’s die je haalt in je leven, een diploma dat iedereen kent. Vorige week was het zover voor 10 van onze Swim’s Cool kinderen, ze gingen afzwemmen voor hun SuperSpetters diploma!

Aan de badrand een gezellige drukte van opa’s, oma’s en natuurlijk vaders, moeders en broertjes en zusjes, de fotocamera’s in de aanslag. We gaven een aantal fans een flexibow in de hand en vroegen ze om een erehaag te maken voor de zwemmers. Met vrolijke, hier en daar wat gespannen, maar lachende gezichten kwamen ze door de haag naar de startblokken. Met kleren aan gingen ze het water in om te laten zien hoe goed ze zich kunnen redden en over matten heen kunnen klimmen.

Daarna, zonder kleding, lieten ze stuk voor stuk zien de slagen goed te beheersen. Mooi om te zien hoe de zwemmers de crawlslagen uitvoeren. We krijgen regelmatig van ouders te horen dat zij dat ook wel zouden willen kunnen. Binnenkort start de eerste groep zwemles ouders die een aantal lessen gaat volgen. Bij het watertrappelen telt het hele publiek mee terug naar nul en krijgen alle kinderen een luid en verdiend applaus.

Als afsluiter doen we een wedstrijdje. Elke zwemmer mag in zijn favoriete slag 25 meter op zijn allerhardst zwemmen. Het bleek deze keer Joes die de anderen te snel af was door met zijn borstcrawl in 36 sec aan de overkant van het bad te zijn.  Na een kort overleg kwamen meester Nabil en meester Andre met de mededeling dat alle kinderen geslaagd zijn.

Alle zwemmers ontvingen het diploma, een felicitatie en een verrassingspakketje met daarin bonnen waarmee de kinderen nog eens terug kunnen komen voor een SwimSkillsles bij SwimsCool of kunnen komen trainen bij een van de plaatselijke verenigingen. Want bij het zwemdiploma eindigt het natuurlijk niet, we stimuleren de kinderen zoveel mogelijk te blijven zwemmen. Een bon voor een ijsje en een pannenkoek ontbreekt natuurlijk niet bij dit feestelijke moment.

Er was natuurlijk nog even tijd voor wat foto’s. Want wat een trotse gezichten bij de zwemmers maar ook bij hun fans en zwemleerkrachten.
Wat is het toch een feestje om hier elke keer weer deel vanuit te mogen maken!

‘En op naar het volgende bijzondere diploma moment. Drie jongens uit Syrië, nog maar kort in Nederland, zo hard gewerkt dat ze binnen een half jaar hun SuperSpetters diploma in ontvangst mogen nemen.’ 

« Terug