Diplomazwemmen bij WZV in Waalwijk

image002.jpgmaandag 08 juli 2019

Het is woensdag 26 juni 18.00u. In het Olympia bad in Waalwijk staan 9 jonge zwemmers zenuwachtig aan de rand van het zwembad. Vandaag is het zover. Na soms jaren oefenen is het moment daar … er wordt gezwommen voor het felbegeerde zwemdiploma. Vanavond kun je zomaar bewijzen dat je een echte SUPERSPETTER bent. Al koppeltje duikend springt het ene na het andere kind in het bad. Het begin is gemaakt.

Eerst wordt er met kleding aan gezwommen. De kinderen laten van alles zien: Watertrappelen, schoolslag, rugslag, klimmen over een mat, zwemmen onder de mat door, een steekduik, etc. Dan klimmen ze één voor één uit het zwembad en wordt de natte kleding uitgetrokken. 

In zwemkleding laten ze zien wat ze nog meer kunnen. Als publiek zien we banen schoolslag, rugslag, borstcrawl, rugcrawl, watertrappelen en drijven voorbijkomen. Wat knap zeg! Glimmend van trots komt de een na de ander voorbijzwemmen. En dan is het nog niet klaar, het wordt nog gezelliger in het zwembad! Ineens liggen er 18 zwemmers in het bad. Elk kind mocht één maatje meenemen (een broer, zus, papa of mama). Samen worden de laatste onderdelen afgelegd en kunstjes geshowd. Er komt weer van alles voorbij … een hurksprong, koppeltjeduiken vanaf de kant, watertrappelen, rollen in het water, wrikkend heen en roeiend terug, etc. De kinderen zijn al ruim een uur bezig wanneer ze om de beurt in het zwembad duiken om onder water door het gat te zwemmen. En het lukte iedereen, supergoed!!! Ook dit onderdeel deed je samen met je maatje. Tenslotte wordt er een kleine wedstrijd gezwommen. Wie is het eerste aan de overkant? De kleine zwemmer of de papa die dezelfde slag met alleen zijn armen mag doen?

Dan is het klaar. De kinderen krijgen te horen dat ze allemaal geslaagd zijn voor het zwemdiploma. Het zijn allemaal SUPERSPETTERS geworden, wauw!!! Dit mag gehoord worden … elk kind springt vanaf de duikplank voor de laatste keer deze avond in het zwembad, daarbij roepend “ik ben geslaagd!” Dolle pret en luid applaus van iedereen.

Het is tijd om aan te kleden en naar de sportkantine te gaan voor de diploma-uitreiking. De 9 zwemmers worden één voor één in het zonnetje gezet. Ze krijgen hun zwemdiploma uitgereikt met daarbij hun eerste, echte, gouden medaille! Top gedaan kinderen! Nu veel gaan zwemmen en goed blijven oefenen.

PROFICIAT!

« Terug