Zwemles mag weer vanaf dinsdag 16 maart 2021

dinsdag 09 maart 2021

Maandagavond 8 maart kondigde demissionair premier Mark Rutte aan dat de zwemlessen voor kinderen tot en met 12 jaar hervat mogen worden vanaf 16 maart.

Dankzij deze verruiming kunnen de zwembaden weer open en kunnen kinderen hun zwemdiploma gaan behalen, hopelijk nog voor de zomer. Dit betekent dat ook de SuperSpetters zwemlessen weer kunnen worden hervat. Met de zwemlesmethode SuperSpetters halen kinderen op een veilige, snelle en leuke manier hun KNZB zwemdiploma, een bewijs voor hun zwemveiligheid (vergelijkbaar met het C-diploma). Voor de kinderen en hun ouders, maar ook de zwemveiligheid in ons waterrijke land is dit goed nieuws. Sinds de sluiting van de zwembaden zijn de wachtlijsten opgelopen, waardoor vele kinderen voor een lange periode zonder zwemles zaten. De KNZB zal in samenwerking met de partijen uit de zwembranche, inzetten op een inhaalslag om alle kinderen zo spoedig mogelijk te laten deelnemen aan zwemles.

Zwemlessen zullen worden hervat met de beperkingen zoals deze voor de lock-down en de sluiting van de zwembaden ook reeds golden. In het Protocol Verantwoord Zwemmen staat welke maatregelen dat zijn. Het protocol kan je vinden op www.water-vrij.nl/organisaties.

Ondanks het feit dat de herstart van de zwemlessen goed nieuws is, zijn we er nog niet. In samenwerking met de partijen uit de zwembranche zal worden ingezet om de zwembaden voor heel zwemmend Nederland te heropenen. Zowel in het belang van de zwemveiligheid, als in het belang van de gezondheid. Het is belangrijk om de zwemvaardigheid, na het behalen van een zwemdiploma, te blijven beoefenen. Daarnaast kunnen door de gedeeltelijke sluiting van zwembaden de KNZB-leden hun sport niet beoefenen en kunnen ouderen en minder validen niet op een veilige manier blijven bewegen in het zwemwater.

Kortom, de heropening voor zwemlessen is slechts een begin. De KNZB zal er alles aan doen om zwemmen voor iedereen zo spoedig mogelijk te hervatten, onze sport hoort in het water. 

Lees het hele persbericht ‘Zwemlessen mogen weer worden hervat’ van de samenwerkende partijen in de zwembranche hier.

« Terug