Over zwemles

Over SuperSpetters zwemles

Plezier maken in en om het water is heerlijk! Kinderen hebben het al snel naar hun zin als er water in de buurt is. En in ons land is water nooit ver te zoeken. Op jonge leeftijd leren zwemmen is daarom heel belangrijk, voor het plezier én de veiligheid van uw kind. Vanaf de leeftijd van 4 of 5 jaar kunnen kinderen al op zwemles; een kindvriendelijke manier om een écht vriendje van het water te worden! Met het zwemdiploma van SuperSpetters op zak kunnen kinderen veiliger spelen in de buurt van sloten, grachten of vijvers. Bovendien redden ze zich prima in moderne zwembaden, waterattracties en recreatieplassen. Zo worden dagjes uit en vakanties nog leuker.

Kortom: met het zwemdiploma heeft uw kind een paspoort voor een leven lang zwem- en watersportplezier!

SuperSpetters Special

SuperSpetters Special gaat ervan uit dat het niveau van de borstcrawl voor ieder kind anders mag zijn. Een kind zijn eigen ruime voldoende. SuperSpetters Special maakt ook gebruik van een beloningssysteem en een zwemboek. Het zwemboek heeft 36 beloningsstickers. Deze kunnen vrij worden uitgereikt, voor een gedenkwaardige actie, na het aanleren van een vaardigheid of zomaar als de leerling een beloning goed kan gebruiken. Lesgevers kunnen zelf bepalen wanneer een kind een sticker ontvangt. Zo kan voor ieder kind een plan op maat gemaakt worden. Het zwemboek kan gebruikt worden bij elk gewenst diploma of certificaat dat wordt uitgegeven. Samen met de ouders en/of verzorgers bepaalt de lesgever het gewenste eindresultaat. In sommige situaties is het mogelijk het kind op te leiden voor het reguliere zwemdiploma, met een eigen unieke (en soms langere) weg.  

Mocht een regulier zwemdiploma niet binnen de mogelijkheden van de leerling liggen, dan is er een speciaal SuperSpetters Special diploma dat opleidt tot ‘zelfredzaamheid’. Dit zelfredzaamheidscertificaat heeft een klein aantal basisvaardigheden, dat door de lesgever kan worden uitgebreid met unieke talenten in het water van de leerling. Een zelfredzaamheidsdiploma is gebaseerd op de fundamentele oefeningen die een leerling moet kennen om zichzelf een beperkte tijd te redden in het water. Als het kind zijn eigen eindniveau heeft behaald, kan deze prestatie beloond worden met het uitreiken van een SuperSpetters Special certificaat én de SuperSpetters Special medaille. 

Een SuperSpetters Special pakket bestaat uit: 

  • 12 zwemboeken SuperSpetters Special

  • 12x 36 beloningsstickers

  • 12 medailles

  • Digitaal bestand leerlingvolgsysteem

  • Handleiding gebruik zwemboek / beloningssysteem 

Bestanden
Na aanschaf van dit product kunnen de volgende bestanden worden gedownloadt: 

  • Handleiding SuperSpetterSpecial.pdf 

  • Beloningssysteem SuperSpetters.pdf 

Aanbieders 

  • Wij adviseren ouders en verzorgers van kinderen die extra aandacht kunnen gebruiken tijdens het leren zwemmen informatie op te vragen bij zwemverenigingen, zwembaden en zwemlesaanbieders uit de eigen omgeving, die ook lessen aanbieden in kleine groepjes.  

  • Er zijn ook gespecialiseerde zwemscholen voor kinderen met een beperking. Deze zijn te vinden via de website van jouw gemeente of via de website van Uniek Sporten.  

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via zwemles@knzb.nl